La Tulipe Jaune is een groothandel, gespecialiseerd in
producten uit Frankrijk. Het assortiment bestaat uit drie onderdelen: de geur, de smaak en de sfeer van de Provence.

Alep zeep

De goede eigenschappen van Alep zeep worden steeds meer bekend. Wij verkopen het complete assortiment van Artalep. Dit bestaat uit zeep, shampoo, douchegel, snippers voor de was, massageolie en zelfs scheerzeep. Artalep krijgt als eerste bedrijf een kwaliteitslabel voor Alep-producten. Dit garandeert de hoge kwaliteit van de producten en de herkomst ervan.

In de oudheid vertrokken vanuit Marseille schepen op ontdekkingsreis en arriveerden in Syrie. Daar maakten ze kennis met deze zeep. Ze namen het recept mee terug naar Frankrijk, waar de zeep bekend werd onder de naam Savon de Marseille.

Alepzeep, ook wel Aleppozeep genoemd, wordt nog steeds op traditionele wijze vervaardigd: de olijfolie wordt in een door houtskool verwarmde ketel gegoten. Hieraan wordt soda toevoegd. De ingredienten vermengen zich, na een lange kooktijd, tot een brij. Hieraan wordt de laurierolie gevoegd. De brij wordt in vormen gegoten en gedroogd.

Het percentage laurierolie bepaalt de kwaliteit van de zeep. Hoe hoger, hoe beter de zeep.  De laurierolie heeft een antisceptische (desinfecterend) werking. In ons assortiment hebben we zepen van 8% tot 35%.

De zeep is 100% natuurlijk en onder invloed van licht verandert de kleur groen in een naturelkleur. De zeep wordt in de loop der tijd steeds droger omdat het water uit de zeep verdampt. Het percentage olijfolie en laurierolie wordt daardoor alleen maar hoger, de zeep neemt in kwaliteit toe.

Alepzeep is een vettige zeep, die mild reinigt. Daardoor wordt de zeep al van oudsher in de hammams gebruikt. De zeep houdt de vochtbalans op peil en beschermt de huid tegen weersinvloeden. De zeep wordt speciaal aanbevolen voor een droge, gevoelige huid, maar ook bij acne, eczeem en psoriasis.

La Tulipe Jaune importeert exclusief het hele assortiment van het Franse merk Artalep.

Dit is een pagina van de website van groothandel
La Tulipe Jaune.